Några smarta lösningar för det lilla hemmet

Ett litet hem kan kännas mycket större om du bara lär dig några knep för hur du löser inredningen. Vem vill inte få det luftigare och rymligare i sitt hem? Här är några tips för hur du kan göra det lilla hemmet rymligare. De är också av värde för dig som bor i ett slott!

Ha bara det du använder framme

De saker som får ligga framme bör bara vara sådant som du använder just nu eller regelbundet. Om du bara använder två stolar så finns det ju ingen anledning till att ha två till runt bordet. Skaffa fällstolar som du stuvar undan i en garderob eller under en säng för de tillfällen då du behöver ha sittplats för fler runt bordet.

Häng gardiner högre upp

En lång gardin som hänger en bit över fönstret översta linje får rummet att kännas högre i tak. Det här är ett inredningstrick som kan göra mycket för ett litet rum eller mindre hem.

Satsa på mindre möbler

Vem har sagt att möblerna måste vara stora. Istället för att köpa en enorm fåtölj kan du välja något som är hälften så stort men minst lika bekvämt. Det finns också bord och stolar som är av mindre storlek. Dessa passar perfekt då du vill få mer utrymme på golvet. Ett fritt golv ger en luftigare känsla i det lilla hemmet!

Fäst lampor och bord på väggar

Om du kan fästa dina lampor på väggen, gör det! Det betyder att du får mer utrymme fritt på golvet. På samma sätt kan du tänka med bord. Fäst bord i väggen för att inte ha ben som tar upp plats på golvet. Det gör det enklare att städa också!