Går vi på allt som konst?

Vad är egentligen konst? Är det en krökt flaggstång på Sergels torg, en gigantisk hamburare i gummi eller kanske ett självporträtt av en känd holländsk konstnär? En besökare på museet Modern Art i San Fransicsco i USA bestämde sig för att se vad vi anser vara konst.

Han placerade sina glasögon på golvet för att se hur folk skulle reagera. Det roliga var att folk började fotografera hans glasögon! De sågs som en del av utställningen på museet!

Från Modern Arts sida blev man inte arga över tilltaget. Tvärtom så tyckte de att det var roligt gjort. Det blev ju också en form av informellt experiement. Ett test av konstintresserades intresse. Om ett par glasögon på golvet är så pass intressanta att de ska fotas kan vi ju verkligen börja diskutera vad som ska klassas som konst.

Fast om vi tänker på saken så är det ju solklart att konst är sådant som gör intryck på oss. Och då får besökarens tilltag med glasögonen också ses som en slags konst. En händelse som fick folk att fundera lite på konsten och dess struktur och syfte.

Här är tricket från Modern Art:

Det är inte första gången som ungdomen vid namn Khaytan har gjort detta. Han har också lagt ut en keps och en papperskorg med samma syfte. Han menar att konst kan ses som ett skämt men att det ändå handlar om att uttrycka vår kreativitet vilket är precis vad han själv har gjort!