Frick museet har fått pris

I New York finns ett litet konstmuseum med namnet Frick Collection. Det ligger på Upper East Side. Det är inte i närheten av Guggenheim vad gäller storlek på samling men ligger i stort sett dörr i dörr med det kända konstmuseet. Nu har Frick museet fått ett pris från New Yorks borgmästare Eric Adams. Priset heter Sapolin Accessibility Award for Employment.

Priset har getts till Frick för att de har två handikappade anställda som jobbar som bibliotikarier. Dessutom har de en funktionshindrad som jobbar i museets butik och en lokalvårdare som är döv. Detta anses vara en insats för handikappade och det belönas.

Mer om Frick Collection

På Frick Collection finns det 16 gallerier som alltid visas upp. Utöver detta har man då och då särskilda utställningar. På museet kan du se landskapstavlor såväl som porträtt. Kanske inte samma stil som Johnny Depps konst men det är inte en omöjlighet.

Exempel på konst som visas är:

  • Målningar
  • Keramik
  • Skulpturer
  • Textilkonst
  • Teckningar

Museet har sitt namn från familjen Frick som bodde i samma byggnad där museet nu är. Rummen i byggnaden har inte ändrats sedan början av 1900-talet och de är ett konstverk i sig att se. Det går att få en audioguide för att få konsten i rummen förklarad och ett besök tar cirka 2 timmar om du vill se allt som Frick Collection har att bjuda på.