Saudi planerar 160 km med spegelklädda skyskrapor

I Saudi Arabien planeras en helt ny form av compact living som kan ses både som konst och som avancerad teknologi. Projektet kallas för The Line och är ett bostadsområde som kommer att byggas som en lång linje. 200 meter brett och 500 meter högt så kommer bostäder och områden för shopping och rekreation att packas ihop.

På utsidan av byggnaderna kommer det att sitta speglar som speglar naturen som finns omkring detta långa bostadsområde på 160 km. Man planerar ge husrum till flera miljoner människor på detta vis. Det hela ska vara miljövänligt med lösningar för att återvinna vatten och energi.

En megacity som ett modernt konstverk

Med speglar som visar naturen omkring staden så blir det som ett modernt konstverk. Reklamfilmer för projektet påminner en del om filmer som Star Wars och man kan ju undra om det inte har hämtats lite inspiration från den typen av underhållning.

Kommer The Line att bli till verklighet? Chansen är mycket god. Det finns både resurser och vilja att genomföra detta projekt så kanske kan vi om några år se fram emot att se verkliga bilder från den enorma staden byggd som en lång mur och spegel.

Här kan du se The Line: